Jdi na obsah Jdi na menu
 


Takhle to tam bylo - Skochovice 24

6. 9. 2024

 

Desáté jubilejní Setkání přátel sukulentů ve Skochovicích se neslo ve slavnostním duchu. Genderově i generačně vyvážené konferenciérské duo Melichar – Laštovičková drželo otěže pevně v rukou, a tak tentokrát přátelé ze Slovenska nikoho pivem nepolévali. Akce byla letos věnována sukulentářkám cestovatelkám.

Jako vždy jsme pod kotlem roztápěli už od pátečního odpoledne, takže několik nejodvážnějších se chladilo plavbou v šikovně nedaleko umístěné Vltavě. Večerní přednáška navázala povídáním adrenalinového lyžaře Zdeňka Bartoše o  raftování v jižní Africe, s přihlédnutím k sukulentům na březích.

Sobotní blok nebojácně otevřel Roman Štarha Posledním tripem po Somálsku. Kdo by si myslel, že neuvidíme Euphorbia turbiniformis, mýlil by se. Druhá přednáška Jirky Maule nás zavedla do světa nádherných keříčkovitých kosmatců – Trichodiadém. Jiří toto povídání pro nás chystal celé dva roky a vybrousil ho do – inu diadému.

 

skoch-24.jpg

 

Pauza na řízečky paní Malířové a nápoje pana Malíře – hlavního pořadatele - dovolila odvětrat sál plný dojmů, a tak Eva Smržová a Tomáš Procházka zastihli diváky opět v plné svěžesti. Dozvěděli jsme se, jak jdou na sukulenty v Městské BZ v Tróji a Univerzitní BZ Na Slupi.

Program uzavřelo losování tomboly. K mání byla nádherná jubilejní trička s fotografií Hoodia gordonii z přírody za výrobní cenu. Né každý si na sváteční jubileum troufl, a tak místo pravidelných 64 účastníků přijelo letos jen 52. Ještě horší to bylo s prodejci. Místo 12 jen 4, ale o to byli obletovanější.

Nesmím zapomenout na šéfa technické divize Jiřího Hadamovského, který se jako vždy neomylně trefoval světelným paprskem na plátno. Tož tak.

 

Ota Melichar

Foto: Radka Matulová

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Košice v Skochoviciach

(Bogo , 4. 10. 2024 10:57)

Ako vždy bolo super díky

Košice v Skochoviciach

(Bogo , 4. 10. 2024 10:56)

Ako vždy bolo super díky